Welkom bij MaleMajok

Guasha

Guasha is een tweeduizend jaar oude schraaptherapie die zijn oorsprong vindt in Zuidoost-Azië. Bij deze behandeling wordt de huid ingesmeerd met een olie waarna er met een speciaal ontworpen steen van Jade een schrapende beweging over de huid wordt gemaakt. In de oudheid zijn allerlei materialen en vormen gebruikt om mee te schrapen, Guasha is dan ook een zogeheten volkstherapie. Men gebruikte al wat voorhanden was om de huid te schrapen. Tegenwoordig is Guasha een professionele techniek met speciale oliën en schraapstenen.

Quasha is gebaseerd op dezelfde principes als bijvoorbeeld acupunctuur en tai-chi. Het doel is om de energiebanen van het lichaam (de meridianen) te stimuleren en zo energie vrij te laten stromen. Quasha als techniek dient daarmee drie doelen. Het kan worden ingezet ter preventie (voorkoming van klachten en ziekten), ter behandeling van klachten en ziekten en ter versterking van het lichaam.

Guasha bevordert de bloedsomloop en ontgift en ontzuurt het lichaam. Het stimuleert het immuunsysteem en vermindert spanning (stress) en moeheid. De behandeling kan leiden tot rode vlekken die worden veroorzaakt door het vrijkomen van opgehoopte afvalstoffen in het lichaam. Deze vlekken verdwijnen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

MaleMajok biedt Quasha behandelingen aan in de eigen praktijk. Joke Jacobs volgt momenteel de opleiding tot gediplomeerd Guasha-therapeut. Informeert u vrijblijvend naar deze behandeling of probeer het zelf.